fbpx

Een Facebook-winkel opzetten: hoe begin je daar aan?

Sinds kort is het mogelijk om via je bedrijfspagina op Facebook ook producten te verkopen. Dit kan met een Facebook-winkel. Voor bedrijven betekent dit dat de stap naar online verkoop op Facebook weer een stuk gemakkelijker gemaakt wordt. Let wel: dit dient niet ter vervanging van je webshop op je eigen website, aangezien je de mensen die jou bereiken via Google niet mag vergeten.

Maar hoe begin je nu aan zo een webshop op Facebook? Wij leggen graag in enkele puntjes uit hoe je een Facebook-winkel opzet om je marketing te versterken.

Zet een bedrijfspagina op Facebook op

Heb je al een bedrijfspagina op Facebook? Goed, deze stap kan je al overslaan. Indien niet: zet deze dan zo snel mogelijk op, want dit is een medium waarop je bedrijf veel zichtbaarheid krijgt. Een bedrijfspagina aanmaken kan heel simpel: meld je aan op je persoonlijk profiel, klik in de linkerkolom op Pagina’s en vervolgens op Pagina aanmaken. Het enige wat je dan nog moet doen is de stappen volgen en voilà, zo simpel is het om een bedrijfspagina op te zetten.

Maak een handelsaccount aan

Alvorens je begint het met opzetten van je Facebook-winkel, maak je best een handelsaccount aan in Handelsbeheer van Facebook. Hierin staan een aantal instellingen en tools die je zou kunnen gebruiken voor het verkopen, het beheren van de voorraad en voor het verwerken van bestellingen.

Voeg een Facebook-winkel toe op je pagina

Begin eerst met het toevoegen van het tabblad ‘Winkel’ op je Facebookpagina. Dit kan je doen door je paginasjabloon te wijzigen in een winkelsjabloon. Vervolgens wordt er wat informatie gevraagd die je in moet vullen. Eenmaal je hiermee klaar bent, klik je op Voltooien.

Je Facebook-winkel instellen

Om je Facebook-winkel in te stellen, moet je weer terug naar Handelsbeheer. Hierin maak je een collectie aan en voeg je tussen de 6 en 30 producten toe. Pas vervolgens het uiterlijk aan van je winkel en klik op publiceren.

Facebook-winkel

Vanaf dat moment gaat Facebook je collecties beoordelen en zal dit zichtbaar vervolgens zichtbaar worden.

Het is een hele boterham. Dus niet getreurd als je niet weet waar te beginnen aan je Facebook-winkel. VBdesign kan jou hier ook mee ondersteunen. Neem gerust contact met ons op en dan helpen wij jou graag verder.